USLUGE

Zubne krunice

Krunica ili zubna navlaka vraća vašem oštećenom zubu izgubljen sjaj i funkcionalnost.

Zubne krunice su protetski nadomjestak koji se stavlja na vaš zub.

U Zg Dentu nudimo Vam izbor između ugradnje:

  • Metal keramičke krunice
  • Cirkon keramičke krunice
  • Potpuno keramičke krunice/ljuskice (e.max)

Naš tim ponosi se dugogodišnjim iskustvom u restorativnoj stomatologiji stoga možemo vrlo profesionalno i jednostavno Vaš osmijeh učiniti još ljepšim.

Estetska stomatologija

Naljepši osmijeh naša je misija..

implant-prosthodontics-prosthetic-4.jpg

Posebni popusti na cirkon keramičke zubne krunice

Ostvarite posebne popuste na izradu cirkonkeramičkih krunica.
Kontaktirajte nas kako bi Vam mogli složiti posebnu individualnu ponudu s mega popustima.

Dogovori besplatne konzultacije

Zubne krunice

Metal keramičke krunice

Materijal kojim se izrađuju mostovi koji su većeg raspona a koji nemaju dovoljno zubi nosača. Ističu se svojom čvrstoćom.

Cirkon keramičke krunice

Materijal izbora broj jedan u stomatološkoj protetici. Ističu se svojim jako preciznim dosjedom na brušeni zub. Rade se kompletno strojno pomoću CAD/CAM sustava. Materijal izbora su za pojedinačne krunice, mostove kraćih raspona i kod pacijenata koji imaju jako tanko zubno meso jer nema sivih rubova koji nastaju u budućnosti kod metal keramičkih krunica.

Cirkonkeramičke zubne krunice najsličnije su prirodnom zubu!

Cirkon-keramička krunica za zube trenutno je najbolji i najkvalitetniji materijal za izradu krunica i mostova. Izrađuje se strojno pomoću CAD/CAM sustava što omogućava izuzetno precizan dosjed na brušenizub. Cirkon-keramička zubna krunica posebno je tražena kod pacijenata koji imaju tanko zubno meso jer taj materijal ne boji zubno meso, odnosno nema sivih rubova kao što ih ima kod metal-keramičkih krunica.

Osim primamljivih estetskih razloga, cirkon-keramička krunica iznimne je čvrstoće i može se koristiti u svakoj regiji usne šupljine.

Cirkon-keramička krunica može trajati od 10 do 20 godina, a na njezin vijek utječe oralna higijena kao i životne navike.

Cirkon-keramičke krunice imaju konstrukciju od cirkona koja je u potpunosti pokrivena keramikom. Možemo ih koristiti na brušenim zubima i dentalnim implantatima. Biokompatibilni su, organizam ih brzo prihvaća te imaju hipoalergijska svojstva.

Ukoliko tražite najprirodniju transparentnost i boju zuba onda će vaš izbor zasigurno biti  cirkonkeramička krunica. Visoka estetika tih krunica oduševljava svakog korisnika jer danas možemo, kako estetski tako i funkcionalno, gotovo savršeno imitirati prirodan zub.

Potpuno keramičke krunice/ljuskice (e.max)

U današnjoj stomatologiji najbolji estetski materijal. Najbolje bojom i prozirnošću oponaša prirodni zub. Radi se u slučajevima kad se mogu napraviti samo solo krune.

Primjer cirkonske krunice na implantatu

zubne krunice
WhatsApp Image 2022-10-25 at 16.33.09
Stomatološka ordinacija ZG Dent

ZG DENT

Stomatološka ordinacija

Lopatinečka 4a
10 000 Zagreb,
Hrvatska

Rezerviraj besplatan pregled

Prati nas na društvenim mrežama