Je li osjećaj s krunicama u ustima zaista prirodan?

Jedna od dvojbi koju imaju pacijenti prije nego se odluče na izradu zubnih krunica jest – kakav će to biti osjećaj? Hoće li biti kao da imam usta puna keramike i “teško”?

Ja bih bio najsretniji kad bi svaki pacijent mogao nazočiti jednom petku kad pacijentu predajemo gotov rad. Taj je osjećaj, i trenutak neopisiv. Svaki pacijent reagira na svoj način, ali svi na kraju imaju istu rečenicu:

“Žao mi je što sam toliko čekao/la.”

Kakav je osjećaj kad imate zubne krunice?

Osjećaj je nekim pacijentima u početku malo neobičan, iz nekoliko razloga:

  • Dugo su imali rupe na nekim mjestima – a sada odjednom imaju puna usta
  • Tražili su duže zube nego što su imali – vrlo je jednostavno, morate se naviknuti na novi oblik
  • Na nekim mjestima ih žulja – ovaj dio vidimo odmah na probama, a kod finalne predaje se vrlo lako prilagodi na licu mjesta brušenjem, slično kao i kod plombi kad su previsoke

Važno je da znate da se većina pacijenata na nove krunice navikne u nekoliko dana, a većini zapravo osjećaj odmah bude prirodan. Naime, krunice radimo po mjeri uz vrhunsku tehnologiju, a jedino što pacijente na kraju zapravo smeta je samo psihološka činjenica da sada imaju nešto novo u ustima, a ne toliko fizički osjećaj.

Nakon predaje završnog rada, uvijek savjetujem pacijentima da odu na ručak i počaste se. Prije svega, kako bi malo napokon uživali u obroku kojeg do sada možda nisu mogli jesti, a s druge strane na taj način odmah vidimo kakvi su zubi. 🙂

Naša priča kad dobijete zube ne staje tu – viđamo se na redovnim kontrolama, a tu smo za Vas u svakom trenutku, na mailu, WhatsAppu, ili telefonu.

Što Vam savjetujem kao stomatolog ako se i dalje dvoumite?

Vrlo je jednostavno. Svakodnevno viđate ljude koji imaju zubne krunice, ali to možda i niste primjetili. Zašto? Jer su mnogi poput Vas htjeli prirodan rezultat, i laičkom oku je nemoguće znati što su zubne krunice, a što prirodni zubi. Nemojte čitati loša iskustva i vjerovati da će se to i Vama dogoditi. Odaberite pouzdanu ordinaciju i stomatologa, istražite garancije i pitajte sve što Vas zanima.

Tek kad steknemo povjerenje jedni u druge, radimo zube! 🙂

Naruči se na besplatan 1. pregled

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.