Koliko traju zubne krunice?

Razmišljate o zubnim krunicama, ali Vas muči koliko uopće traju i isplati li se uložiti u njih?

Trajanje zubnih krunica ovisi o različitim faktorima, uključujući kvalitetu materijala, izrade, ali veliki dio trajanja ovisi o tome kako ih pacijent održava i provodi li pravilnu oralnu higijenu. Uobičajeno, krunice se mogu trajati od 5 do 15 godina ili čak i duže. Vrlo su izdržljive, i pacijenti kažu da se vrlo brzo priviknu na zubne krunice.

Ipak, moje dugogodišnje iskustvo je pokazalo da pacijenti vrlo lako zanemare higijenu, a to može dovesti do ozbiljnih problema i posljedica, stoga ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno ispravno provoditi higijenu i slijediti upute koje dobijete nakon postavljanja krunica.

2 koraka za pravilnu higijenu kad imate zubne krunice su:

Pranje zubi najmanje 2x dnevno

Obavezno korištenje vodenog tuša

Dakle, prati ih treba kao i prirodne zube, uz dodatno korištenje vodenog tuša. Imajte na umu da su tu i dalje vaši prirodni zubi i zubno meso koje je podložno dentalnim bolestima.

Keramičke (cirkonske) krunice su popularne zbog svog estetskog izgleda, i u potpunosti oponašaju prirodne zube, te se njima postižu vrhunski estetski rezultati. Svakako Vam savjetujem da se odvažite i napravite zubne krunice, jer ćete zaista postati druga osoba. Pacijenti koji dolaze na redovne kontrole redom govore da su se trebali odlučiti na zubne krunice i ranije. Dakle, zubne krunice će dugo trajati ako se brinete o njima.

Imam i nekoliko savjeta za Vas prije dolaska na konzultacije i pregled ako razmišljate o zubnim krunicama:

Ponesite fotografiju osmijeha kakav želite

Dobro razmislite o svojim željama i očekivanjima

Pripremite listu s pitanjima

Ponesite fotografije iz mladosti gdje se vidi Vaš osmijeh

Pripremite dokumentaciju za alergije i lijekove koje uzimate

Na konzultacijama ćemo zajedno vidjeti koji je materijal i oblik najbolji za Vas, a ja ću Vam rado objasniti zašto, a nakon toga slijedi onaj slađi dio – Vaš novi osmijeh. Ako nemate većih popravaka i liječenja, već za 5 dana možete biti nova osoba.

Kontaktirajte nas za dogovor termina i vidimo se uskoro!

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.