Mijenjaju li zubne krunice boju? Jesu li dugoročno rješenje?

Danas se najviše koriste krunice od cirkona. Nekoliko je razloga zašto ih preporučam pacijentima, a i sami ih najviše biraju iako postoje i dalje metal-keramičke krunice koje se sve manje koriste.

Ključne prednosti zubnih krunica:
Estetika

Cirkon je bijel materijal koji se prilagodi prirodnoj boji zuba. To znači da cirkonske krunice izgledaju vrlo prirodno i neprimjetno se stapaju sa susjednim zubima u slučaju da primjerice trebate tek nekoliko krunica. Ako se radi rekonstrukcija cijele čeljusti, uz zubne krunice od cirkona postižu se najviši estetski rezultati. Najbolje je da pogledate naše radove i uvjerite se sami.

Izdržljivost

Cirkon je izuzetno čvrst materijal, što znači da cirkonske krunice pružaju izvanrednu izdržljivost i dugotrajnost. One su manje sklone pucanju ili lomljenju u usporedbi s nekim drugim vrstama krunica. Dakle, cirkonske krunice svakako su dugoročno rješenje koje tražite!

Biokompatibilnost

Cirkonje biokompatibilan materijal, što znači da ga tijelo dobro podnosi i rijetko izaziva alergijske reakcije ili iritacije desni. Zapravo, tijelo ga prihvaća kao svoje i potpuno je siguran za zdravlje.

Preciznost izrade

Cirkonske krunice izrađuju se pomoću CAD/CAM tehnologije (računalno vođeno dizajniranje i strojno vođeno izrezivanje). To omogućava visoku preciznost u oblikovanju i prilagodbi krunica, što rezultira savršenim pristajanjem na zub.

Ne mijenjaju boju

Ako Vam se dogodi da su cirkonske krunice promjenile boju, nažalost vjerojatno se radi o lošem materijalu koji nije čisti cirkon. Uvijek se dobro raspitajte o garanciji materijala i vrsti materijala. Puni cirkon ne mijenja boju.

Dođite na pregled i saznajte sve na licu mjesta. Veselim se upoznati Vas!

Pošaljite nam poruku na WhatsApp/Viber na broj 092 203 5294
Nazovite na tel: +385 1 7888 063
Pošaljite e-mail: info@zg-dent.hr

Ili nam se javite putem kontakt forme:

 

Josip Jezidžić. Dr. med. dent.

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.