Razbijamo još jedan mit - zubni implantati su štetni za zdravlje

Da, razbit ćemo mit o tome da su zubni implantati štetni za zdravlje. Zubni implantati su jedna od najučinkovitijih, sigurnih i trajnih metoda zamjene izgubljenih zuba. Imaju brojne prednosti u odnosu na druge metode zamjene zuba, poput zubnih proteza. Može se reći da su zubni implantati zapravo revolucija u stomatologiji, a danas spadaju u rutinske stomatološke zahvate.

Koliko često ste čuli za komplikacije vezane uz ugradnju zubnih implantata, ili zubnih krunica i mostova? Naravno, postoje iznimni slučajevi, koji isto tako imaju i najčešće iznimna objašnjenja.

Što se može dogoditi zubnim implantatima, i mogu li utjecati loše na Vaše opće zdravlje?

Prvo i osnovno pravilo je upoznati Vašeg stomatologa s Vašim općim zdravljem – koje terapije uzimate i koje alergije imate. Osobe koje imaju problema s kostima, kao što je osteoporoza primjerice nisu kandidat za zubne implantate. Zatim, osobe koje imaju šećer ili su onkološki bolesnici imaju nažalost veće šanse da se zubni implantati neće dobro primiti. Važno je da odaberete stručnjaka koji će Vam objasniti što je izvedivo, a što nije. Ukoliko ste zdravi, zubni implantati ni na koji način neće ugroziti Vaše zdravlje, zapravo suprotno – poboljšati će Vam kvalitetu života. Nećete više morati birati hranu s jelovnika koja je mekanija i lakše se žvače, već ćete uživati u sočnom odresku i raznim delicijama.

Zubni implantati su dugoročno rješenje, i ako se dobro paze i održavaju mogu trajati doživotno.

Kontaktirajte nas i provjerite slobodne termine za vaš prvi pregled i neobvezujuću ponudu.

Ako je lakše, nazovite nas na Tel: +385 1 7888 063 ili na pišite na E-mail: info@zg-dent.hr

Ili nam se javite putem kontakt forme.

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.