Koliko dugo traje zubni implantat?

Pacijenti se često boje da zubni implantati neće trajati i da će nakon ugradnje istih imati velike probleme. Danas doktor Google zna sve, pa će Vam reći i da može doći do odbacivanja zubnih implantata, upale, raznih problema, bolova…

Krenimo redom. Najvažnije što mi trebate reći jest kakvo je Vaše opće zdravstveno stanje. Neke bolesti i stanja ljudskog organizma jesu preduvjet i mogle bi dovesti do odbacivanja zubnog implantata.

No, srećom te su bolesti rijetke i nema ih puno. Tko nije kandidat za zubne implantate? Svakako osobe koje imaju problema s kostima, kao što je osteoporoza. Zatim, osobe koje imaju šećer ili su onkološki bolesnici imaju nažalost veće šanse da će zubni implantati neće dobro primiti. Dakle, većina nas može dobiti zubne implantate.

Koliki je životni vijek zubnog implantata?

U teoriji, može trajati cijeli život. Uz pravilno održavanje i hidijenu, i redovne kontrole 2x godišnje, jedino što ćete eventualno jednog dana morati promijeniti je protetski nadomjestak na implantatu, odnosno most, krunice ili ako primjerice imate All on 4.

Zubni implantati danas, i zubni implantati prije 20 godina nisu ista stvar. Danas ih ima raznih veličina, napravljeni su od titana i spadaju u rutinske stomatološke zahvate kao što su plombe. Implantologija je zaista jako napredovala i promijenila sve. Ugradnja traje svega 10-ak minuta, i izvodi se pod lokalnom anestezijom. Dakle, bojazni nema. Nakon ugradnje zubnog implantata je sve na Vama, a ukoliko pazite na higijenu i ne zanemarite kontrole ne bi trebalo biti većih problema. Na redovnim kontrolama obavezno radimo i kontrolni ortopan, te na taj način dodatno provjerimo kako izgleda implantat i ima li kakvih promjena.

Javite se i na vrijeme nadomjestite zube koji Vam nedostaju. Jer jedan zub koji nedostaje, vrlo lako može postati 2, 3… Pa za nekoliko godina dođete već do brojke 5, i nije Vam jasno kako. Nažalost, ako čekate 5 godina, velike su šanse da implantate nećete moći dobiti jer se zubna kost povukla i stanjila.

Dogovorite termin konzultacija, upoznajmo se, saznati ćete i koja je cijena zubnog implantata, dobiti Vašu ponudu i  vremenske okvire, pa ćemo lako dogovoriti detalje.

Josip Jezidžić, dr. med. dent.

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.