Plaćate AOK, a znate li da možete dobiti povrat novca ako radite nove zube u Hrvatskoj?

povrat_krakenkasse

Mnogi pacijenti ne znaju da AOK osiguranje može pokriti dio troškova za nove zube. Štoviše, puno vas plaća redovno, a ništa od osiguranja ne koristi. Rado našim pacijentima ispunjavamo potrebnu dokumentaciju, i stojimo im na raspolaganju ako im zatreba i nešto dodatno nakon što dođe povratna informacija od osiguravajuće kuće. AOK pokriva liječenja i protetske radove, dakle zubne krunice i ljuskice, mostove, ali regularna polica ne pokriva zubne implantate.

Kako do povrata novca od Krankenkasse?

Kontaktirajte Vaše osiguranje i raspitajte se koja dokumentacija Vam je potrebna, njačešće je to Heil – und Kosten plan, ali nekad osiguranje ima i svoje dodatne obrasce

Raspitajte se koji su usvjeti za ostvariti povrat (neki od uvjeta su prvo tražiti odobrenje od njih nakon pregleda, a tek tada raditi zahvate, pa svakako provjerite)

Provjerite treba li Vam kakva dodatna potvrda (obično traže potvrde materijala i slično)

Što Zg dent osigurava kako bi Vam olakšao povrat sredstava?

Detaljan plan terapije i račun na njemačkom jeziku

Sve dodatne potvrde ako su potrebne

Ortopanski snimak koji prilažete uz dokumentaciju

Ovo je dokumentacija koju nas pacijenti najčešće traže kad je riječ o regularno AOK osiguranju, ali uvijek je dobro provjeriti svoje uvjete osiguranja i tražiti savjet od stručnjaka kako biste dobili najpreciznije informacije o povratu osiguranja u vašem specifičnom slučaju.

Plaćate dodatno osiguranje za zubne implantate i krunice, vrijedi li i tada opcija povrata?

Naravno! Postoje razna dodatna osiguranja koja se uplaćuju ili na mjesečnoj ili godišnjoj razini, neka postoje u sklopu regulranih osiguranja, ali posotje i specijalizirana dodatna privatna osiguranja. Svako osiguranje dolazi u obzir, ali i takva osiguranja traže dokumentaciju, pa i ovdje vrijedi pravilo – raspitajte se direktno kod njih što je potrebno da biste ostvarili povrat i koji su uvjeti. U ovom slučaju osiguranje pokriva i zubne implantate.

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.