Koja je cijena zubnog mosta?

Znam, većina ljudi bi htjela znati barem okvirnu cijenu zubnih mostova, krunica, zubnih implantata… Često nas pitate: “Koja je cijena zuba, koja je cijena zubnih implantata, koliko koštaju krunice, koliko košta zubni most…?

Gledajući s aspekta pacijenta, razumijem Vas. Svi želimo znati trošak, ako ništa drugo – barem okvirni. Ipak, kad je riječ o stomatološkim zahvatima postoji nekoliko bitnih činjenica koje utječu na finalnu cijenu zubnih mostova, krunica, ili cijelog zahvata koji Vas očekuje.

Ovo su najvažnije činjenice koje utječu na cijenu:

Stanje Vaših zubi – ako imate puno zubi za liječiti, vaditi, to će sigurno utjecati na ukupnu cijenu, jer prije završnog dijela, a to su krunice treba napraviti opsežnu pripremu, izliječiti zube, možda staviti zubne implantate, a krunice dolaze na kraju. Dakle, uz zubne krunice u ovoj situaciji dodatan trošak može biti cijena liječenja, dodavanje kosti, zubni implantati i slično.

Stanje kosti – ako je prošlo puno vremena od gubitka zuba, moguće je da se kost stanjila do te mjere da recimo zubni implantati nisu opcija, tu dolazimo do situacije kad tražimo moguća rješenja, koja naravno variraju cjenovno. Također, bez pregleda je teško reći što je za Vas iduća najbolja opcija. Tu treba vidjeti zagriz, stanje zubi, položaj zubi i slično.

Potreban broj krunica – često pacijenti imaju neku ideju u glavi i prije samog pregleda, no u realnosti ponekad ta ideja nije izvediva. Primjerice, Vi smatrate da trebate svega par zubi, a na pregledu se ustanovi da je potrebna opsežnija rekonstrukcija koja će Vam spasiti preostale zube, ili jednostavno radi zagriza nije moguće odraditi svega par zubi, naravno to također utječe na cijenu.

Vratimo se na cijenu. Cijene ne skrivamo, no svakako Vam savjetujem da dođete na pregled kako biste dobili kompletnu uslugu, a cijena dolazi na kraju svega. Pregled i konzultacije ne naplaćujemo, ali su temelj za izradu ponude. Na pregledu zajedno prolazimo Vašu situaciju u čeljusti, a ja ću Vam rado objasniti što je najbolje napraviti, koje zahvate preporučam I zašto.

CIjena cirkonske zubne krunice iznosi 274€ po zubu, a koliko ih trebate je svakako tema za uživo iz gore spomenutih razloga. 🙂

Javite nam se za dogovor termina i vidimo se uskoro!

Tel: +385 1 7888 063
E-mail: info@zg-dent.hr

Ili nam se javite putem kontakt forme.

 

Josip Jezidžić, dr.med.dent.

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.