Koliko dana mi treba za napraviti nove zube?

Gubitak zuba može biti izuzetno frustrirajuće iskustvo. Utječe na naš izgled, samopouzdanje i sposobnost žvakanja hrane što je jedna od osnovnih ljudskih potreba. Svatko tko se susreo s gubitkom zuba, zna kako je nelagodno skrivati zube, bojati se da proteza ne ispadne, ili ako fali jedan zub, paziti kako se nasmijati da se ta rupa ne vidi na fotkama.

 

Srećom, danas postoje različite metode koje omogućuju nadomjestak izgubljenih zuba. No, jedno od pitanja koje mi često postavljaju pacijenti je koliko vremena je potrebno da bi se napravili novi zubi. U ovom tekstu objasnit ću proces stvaranja novih zuba i vremenski okvir koji možete očekivati.

Ipak, moje dugogodišnje iskustvo je pokazalo da pacijenti vrlo lako zanemare higijenu, a to može dovesti do ozbiljnih problema i posljedica, stoga ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno ispravno provoditi higijenu i slijediti upute koje dobijete nakon postavljanja krunica.

Skratimo sve na nekoliko točaka:

Ako Vam nedostaje nekoliko zubi, 2 su opcije – zubni implantati i krunice, ili zubni mostovi tj. Zubne krunice. Prva solucija sa zubnim implantatima traje nešto duže. Ipak, ako nema upala i situacija u čeljusti dozvoljava, ponekad se i zubni implantat može odmah opteretiti sa zubnom krunicom. Dakle, ako govorimo o soluciji s implantatima, potrebna su 3 mjeseca ako su prisutne manje upale, a duže u slučaju dodavanja umjetne kosti. Naime, kod upala i gubitka kosti ponekad dodajemo umjetnu kost, a tada treba određeno vrijeme da zacijeli i implantat i kost koja ima traumu od gubitka zuba i upale. Ako govorimo o soluciji sa zubnim krunicama, i čistoj situaciji u čeljusti potrebno je 5 radnih dana.

Ako želite osmijeh iz filma. Ovdje moram napomenuti da je svakako potreban pregled i konzultacije kako bismo vidjeli koja je opcija najbolja za Vas i zajedno ćemo donijeti odluku. U svakom slučaju, rade se ili zubne krunice ili zubne ljuskice, a za izradu je potrebno 5 radnih dana.

Prisutne su upale, i potrebna je kompletna rekonstrukcija i smile makeover. Ova situacija je doista individualna, i potreban je detaljan pregled kako bismo vidjeli od čega ćemo krenuti. Prva faza najčešće traje nekoliko dana, u kojoj liječimo zube, čistimo kamenac i slično. Svakako krenite, počnite, dođite na pregled pa ćemo vidjeti za dalje.

Na kraju, jasno je da je u svakoj fazi potrebno nekoliko dana, najčešće 3-5 radnih dana, što znači da imate dovoljno vremena i za odmor ako ste planirali na godišnji na 2 ili 3 tjedna. U prvom tjednu svakako odradite zube, kako biste kasnije mogli neometano odmarati i uživati. Svakako ćemo uvijek pokušati smisliti neko privremeno rješenje i brzo ćete se osjećati puno bolje. 🙂

Uvijek smo na raspolaganju za Vas za sva pitanja na broju: 00385 1 7888 063,
ili na WhatsAppu ili Viberu na broju 00385 92 203 5294.

Kad nam stižete na konzultacije da se upoznamo?

Josip Jezidžić, dr. med. dent.

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.