Cirkonske ili metal keramičke krunice, koji materijal je bolji?

Kada je riječ o restauraciji osmijeha i zubne funkcije, pacijenti se sve više suočavaju s brojnim opcijama materijala što može biti jako zbunjujuće.

Dvije najpopularnije opcije za krunice su cirkonske krunice i metal-keramičke krunice. Koji je materijal najbolje staviti ovisi o boji zuba, stanju zuba, zagrizu… No, upravo zato preporučam pregled kako bismo se upoznali i detaljno prošli najbolje opcije.

Cirkonske krunice izrađuju se od cirkonij oksida, a to je čvrst i izuzetno otporan materijal koji se često koristi u stomatologiji, danas najviše. Uz cirkon se postižu vrhunski estetski rezultati i prirodan izgled. Osim toga, cirkon kao materijal je bio kompatibilan što znači da ga tijelo prihvaća kao svoje, a alergije su vrlo rijetke.

 

Metal-keramičke krunice, s druge strane, kombiniraju metalnu podkonstrukciju, obično leguru metala, s vanjskim slojem keramike. Ovaj složeni dizajn daje im određenu snagu i estetiku, ali mana ovog materijala su alergije i crni rubovi koji se mogu nazirati kasnije ako dođe do povlačenja zubnog mesa.

Na primjeru niže je naš rad, potpuna transformacija osmijeha s 28 cirkonskih krunica:

Na ovom linku pogledajte još primjera naših radova. Krunice su trajno rješenje, a ponašaju se kao prirodni zubi.

Pregled i konzultacije su besplatni, što još čekate?

 

Na ovom linku pogledajte još primjera naših radova. Krunice su trajno rješenje, a ponašaju se kao prirodni zubi.

Pregled i konzultacije su besplatni, što još čekate?

Za dogovor termina nazovite na broj 00385 1 7888 063 ili pišite na WhatsApp/Viber na broj 00385 92 2035294.

Dostupni smo i u inboxima naših društvenih mreža.

 

Naruči se na besplatan 1. pregled

Zg Dent

Zg Dent ordinacija, na čelu s glavim stomatologom dr. Josipom Jezidžićem probija se u sam vrh protetske stomatologije u Hrvatskoj.

Kako bi dobili baš onakav osmijeh koji ste zamislili koristimo samo najbolje materijale kojima osiguravamo dugovječnost ali i ljepotu osmijeha. 

Prilikom svakog izvođenja radova estetika lica i funkcionalnost igraju važniju ulogu u prilikom izrade novog osnijeha.